FAQ: Directadmin PHP versie veranderen

Deze handleiding helpt bij het zelf instellen van de PHP versie. Op onze servers zijn 2 PHP versies actief waartussen gewisseld kan worden. Hiermee kan bijvoorbeeld alvast getest worden of uw website ook werkt met een nieuwere PHP versie. Om uw PHP versie te wijzigen maakt u gebruik van Directadmin.
Directadmin Url

Directadmin Login
1. Als eerste dient u in te loggen in uw Directadmin omgeving. Dit kunt u doen door de hostname van uw webhostingserver in te typen in de zoekbalk en er vervolgens de poort 2222 achter te zetten. Uw invoer zit er dan als volgt uit: https://webhosting2.dividite.nl:2222. Vervolgens kunt u inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen bij het aanmaken van uw account (de gegevens die u ook gebruikt voor ftp). Mocht u niet meer over uw inloggegevens beschikken kunnen wij uw inloggegevens resetten en toesturen. Stuur hiervoor een email naar support@dividite.nl.

2. Als u eenmaal bent ingelogd kunt u kiezen voor de optie Domain Setup. Als u bent ingelogd met een reseller account moet u of eerst naar een user level (rechter kant) of moet u inloggen onder 1 van je klanten.

3. Als u vervolgens op Domain Setup hebt geklikt krijgt u een overzicht te zien met uw domeinnamen. Klik op de domeinnaam die u wilt aanpassen. U komt nu in het settings scherm.

Domain setup

PHP selectie
4. Selecteer in het keuzeveld vervolgens exact de andere PHP versie. De versie die bij second staat komt dus bij first en andersom. Druk vervolgens op Save. Het duurt vervolgens een minuutje voordat de wijzigingen door zijn gevoerd op uw website. Toch weer terug? Dan draait u de versies gewoon weer om!