Ernstige Wordpress lekken gevonden

Ernstige Wordpress lekken gevonden

Op 2 februari 2017 heeft Wordpress bekend gemaakt dat het vorige week een viertal kwetsbaarheden heeft gedicht waarbij 1 kwetsbaarheid er voor zorgt dat iemand toegang kan krijgen tot de website (deze update is sinds 26 januari beschikbaar, WordPress 4.7.2). Door gebruik te maken van dit lek kon de kwaadwillende berichten op uw website plaatsen waaronder ook malware. Om er voor te zorgen dat uw website het veilig is raden we dan ook aan om uw website altijd te updaten naar de laatste versie van Wordpress. Mocht u meer informatie willen over deze kwetsbaarheid kunt u terrecht bij dit artikel van Tweakers.net.

Naast het updaten van uw Wordpress is het ook van belang dat plugins en thema’s altijd geüpdate worden naar de laatste versie. Hierdoor zorgt u ervoor dat u het minst kwetsbaar bent om eventuele problemen te voorkomen. Bij nieuwere installaties worden beveiligingsupdates van Wordpress reeds automatisch geïnstalleerd, maar plugins en thema’s moeten altijd handmatig door de website eigenaar geüpdate worden.

Voordat u updates uitvoert op uw website wordt het geadviseerd om een backup te maken van uw website. Mocht er dan iets mis gaan dan kunt u altijd terug gaan naar de vorige versie. Een backup kunt u maken vanuit onze beheer omgeving maar kan ook met diverse gratis plugins die u kunt installeren binnen Wordpress.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit bericht dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Support voor het updaten van uw website is beschikbaar, hier kunnen kosten aan verbonden zijn.